Футболистът на Белгия и английския "Челси" Еден Азар най-вероятно е изиграл последния си мач за сините от Лондон. Капитанът на "Червените дяволи" загатна, че може да напусне тима от "Стамфорд бридж", малко след като родината му спечели бронзовите медали на световното първенство.

"Реал" (Мадрид) следи ситуацията с Азар отдавна, а след трансфера на Кристиано Роналдо в "Ювентус", европейският шампион се нуждае от нова звезда в атаката си.

"След шест прекрасни години в "Челси" може би е време за нещо различно. Аз мога да реша дали искам да остана или да си ходя, но последното решение е на "Челси", каза Азар след двубоя с Англия.

Капитанът на Белгия обясни, че му предстои почивка, след която той ще вземе решение. "Ще си задам точните въпроси и се надявам да намеря отговорите."

През миналата седмица в интервю за BeIN Sports Азар разкри симпатиите си към "Реал". Той обясни, че бялата фланелка на тима е специална и всеки играч мечтае да играе за отбора от Мадрид.

Белгиецът премина в "Челси" през 2012 г. за 32 милиона паунда от френския "Лил". Той помогна на сините да спечелят два пъти титлата във Висшата лига, като беше основен играч при Жозе Моуриньо и Антонио Конте. Азар записа точно 300 мача за "Челси", в които отбеляза 89 гола и даде 75 асистенции.

Футболистът се представи много силно и на световното първенство, където беше с основна заслуга за третото място на Белгия. Азар вкара три гола, включително един в мача за трето място с Англия, а също така даде четири асистенции.

От събота "Челси" има нов мениджър, след като Маурицио Сари замени уволнения Антонио Конте. Сините вече привлякоха и първия си нов играч – Жоржиньо от "Наполи".

Дневник