Лошото време в западна Русия нанесе щети на един от новоизградените стадиони за световното първенство по футбол. Кадри на "Ройтерс" показаха огромни дупки в близост до съоръжението във Волгоград, образувани в резултат на свлачище след силния дъжд.

Строителството на стадиона започна през 2015 г. и приключи тази година за мондиала. Изпълнител на проекта е "Стройтрансгаз", като в него бяха инвестирани 16.3 милиарда рубли (220 милиона евро).

Говорител от държавната компания, която наглежда строителството на съоръжението, заяви, че има течове, които могат да бъдат ремонтирани в рамките на седмица.

"Жалко за града. Те инвестираха толкова много пари, които бяха измити от един дъжд", каза пред "Ройтерс" 19-годишният жител на Волгоград на Виталий Овчинников.

Съоръжението е с капацитет 45 хиляди места и посрещна четири двубоя от групите на световното. На "Волгоград арена" се играха двубоите Тунис - Англия, Нигерия - Исландия, Саудитска Арабия - Египет и Япония - Полша.

"Това не е нормално. Стадионът беше построен с държавни пари от такси, които сме платили", заяви 64-годишният Михаил Нестеренко.

Според говорител от руското правителство пороят е необичайно силен за района. "Това се случва веднъж на сто години", казва той.

Дневник