Кристиано Роналдо беше представен официално като футболист на италианския шампион "Ювентус". Португалецът финализира трансфера си в Торино от "Реал" (Мадрид), който по непотвърдена информация е на стойност 117 милиона евро. След девет години в Мадрид Роналдо сменя отбора, но си постави високи цели още с пристигането в Италия.

"Да дойда в клуб като "Ювентус" на 33 години е голямо предизвикателство за мен. Искам да печеля, искам да съм най-добрият и това е една от основните причини да съм в Торино. Също така има други важни неща, които стоят зад трансфера", каза Роналдо при представянето си.

Португалецът спечели "Златната топка" пет пъти, като е №1 в света в последните две години. Роналдо изяви желание да продължи да печели, въпреки че е на 33 години.

"Много играчи смятат, че на 33 години кариерата им приключва. Аз обаче съм различен – чувствам се добре физически и психически, и съм готов да продължавам да се подобрявам. Ще ми бъде трудно, защото не съм на 23, а на 33. Но доказах, че мога да се справям с трудностите, докато бях в "Манчестър юнайтед" и "Реал", добави португалецът.

"Бианконерите" са най-успешният клуб в Италия с 34 шампионски титли, като последните седем дойдоха поред. Роналдо обаче е убеден, че може да направи отбора, дори по-силен.

"Знам, че Шампионската лига винаги е цел на "Ювентус", така че ние ще се борим за нея, както и за титлата в Серия А. Надявам се да бъда късметът на "Ювентус" и се надявам да помогна на отбора да се качи на още по-високо ниво", каза още Роналдо.

Той ще играе с любимия си №7 в Торино, който носеше в Манчестър и Мадрид.

Дневник