Левски" приключи участието си в евротурнирите още в първия квалификационен кръг на Лига Европа. Сините изстрадаха драматична победа с 3:2, но бяха отстранени от "Вадуц".

Воденият от Делио Роси отбор спечели драматична, но горчива победа с 3:2 срещу състава, който играе във второто ниво на швейцарския футбол. "Вадуц" обаче продължава в турнира след общ резултат 3:3 и повече голове на чужд терен.

Мачът на "Георги Аспарухов" беше изпълнен с вълнуващи моменти, но завърши с крах за българския отбор.

"Левски", който търсеше обрат след загубата с 0:1 преди седмица, се хвърли в атаки от началото и имаше значително превъзходство в по-голяма част от времето. Въпреки това пропуските оказаха роля за драматичния развой.

Мохамед Кулибали даде преднина на "Вадуц" в 25-ата минута, но по-късно Серджиу Буш изравни. На почивката Роси смени вратаря Божидар Митрев и на мястото му се появи Мартин Полачек. Още в началото на втората част Аймен Белаид даде преднина на сините. Почти веднага обаче гостите изравниха чрез Игор Тадич.

Буйното развитие на мача включи и пропуск на Буш от дузпа в 76-ата минута. В 85-ата Йерсон Кабрал върна надеждите със забележителен удар от далеч за 3:2.

Усилията на "Левски" не дадоха резултат. Сините имаха претенции за неотсъдена дузпа срещу Габриел Обертан в последните секунди. С покачването на напрежението резервата Станислав Костов си изкара директен червен картон заради дърпане на паднал играч на съперника.

 dnevnik.bg