Бившият главен изпълнителен директор на италианската енергиен гигант Eni Паоло Скароло е новият президент на "Милан". 71-годишният бизнесмен, който ръководеше компанията от 2006 до 2014 г., беше избран на поста днес на заседание на новите главни акционери във футболния клуб.

Американският хеджфонд "Елиът мениджмънт" пое управлението на седемкратните шампиони на Европа, след като собственикът Юнхун Ли не успя да върне заема, който фондът му отпусна при закупуването на клуба от Силвио Берлускони през 2017 г.

Китаецът е освободен като президент. С него си тръгва и главният изпълнителен директор Марко Фасоне. "Решението влиза в сила с незабавен ефект. Паоло Скароло ще наблюдава временно управлението на клуба до назначаването на главен изпълнителен директор", заявиха от клуба.

На заседанието беше избран и нов борд на директорите. В него влизат Скароло, Марко Патуано, Джорджо Фулани, Стефано Чочирио, Салваторе Черкионе, Алфредо Гарса, Джанлука Д'Аванцо и Франк Туил. Последният е представител на "Елиът мениджмънт" и помогна на клуба за успешното обжалване на забраната за участие в европейските клубни турнири.

"Бордът ще се събере в скоро време, за да прегледа нов бизнес план за клуба, който представя конкретни стъпки за връщане в Шампионската лига. Бордът ще гласува и нов план за бюджета, чиято цел е да засили конкурентността на състава в съответствие с изискванията на финансовия феърплей на УЕФА", заяви още новото ръководство на "Милан".

"Елиът" вече ясно показа своята силна подкрепа към клуба с намерението да увеличи капитала с инжекция от 50 млн. евро. Вярваме, че днешните промени са фундаментални за постигането на дългосрочен успех", завършват от клуба.

dnevnik.bg