Байерн" (Мюнхен) спечели първата си контрола за лятото след успех с 3:1 над ПСЖ. Двубоят беше част от приятелския турнир International Champions cup и се изигра в австрийския град Клагенфурт.

Треньорът на баварците Нико Ковач изведе за пръв път тима си, а същото направи и колегата му Томас Тухел, който подписа с ПСЖ преди малко повече от два месеца. Срещата беше първа и за Джанлуиджи Буфон, който премина в Париж през лятото, след като прекара 17 години в "Ювентус". Легендарният италиански вратар остана на терена 66 минути.

ПСЖ поведе в 31-ата имнута, след като точен беше нападателят Тимоти Уеа, който е син на носителя на "Златната топка" Джордж Уеа. След почивката обаче "Байерн" стигна до обрат с попадения на Хави Мартинес в 61-ата минута, в Ренато Санчес седем минути по-късно и Йошуа Циркзее 12 минути преди края.

 И за двата тима играха само футболисти, които не взеха участие на световното първенство. "Байерн" обаче беше с повече от звездите си, след като играха Франк Рибери и Ариен Робен.

Дневник