Треньорът на "Ботев" (Пловдив) Николай Киров изрази разочарованието си от загубата от "Левски" на старта на сезона в Първа лига. Пловдивчани отстъпиха с 0:1 като домакин на сините, но специалистът беше по-остър към ръководството, отколкото към играта.

"Да загубиш в последната минута не е никак лесно, но явно нещата от миналия сезон продължават. Това, което виждам не ми харесва и трябва да видя как ще се развиват нещата. Едно изказване на нашия ръководител не ми харесва и ме притеснява. Не съм съгласен, че сме запазили отбора си, защото в последните два периода текучеството в нашия клуб е голямо", каза треньорът Николай Киров.

Той определи интервю на президента на пловдивчани Ангел Палийски като странно.

"Аз говоря с факти и истини. Нека нещата се представят коректно пред медиите. Бюджетът за трансферния прозорец беше намален с 20%, а не увеличен. Също така не е вярно, че всичко към играчите е коректно. Това обаче не е причината за днешната загуба", каза още треньорът на жълто-черните.

Киров изрази притеснение за работата си с отбора при наличния кадрови състав. Треньорът добави, че входящ трансфер в "Ботев" не може да има в момента и не очаква такива.

"Не очаквам нищо, защото ми казаха, че нямаме финансови възможности. Реално ние имаме конкуренция само на три поста – вратарският, централните защитници и вътрешните халфове. Това обаче не е достатъчно. Аз не съм се предавал, върша си работата съвестно, но тази година ще е много трудно", завърши наставникът на отбора от Пловдив.

.dnevnik.bg