Нападателят на Бразилия Неймар не е искал да погледне футболна топка или да наблюдава мачовете от световното първенство след отпаднето на отбора си. Звездата на петкратните световни шампиони обясни, че е бил съкрушен.

Бразилският тим отпадна от Белгия след поражение с 1:2 в четвъртфиналите.

"Все едно бях в траур, наистина се чувствах много тъжен, но мисля, че вече ми мина. Имам син, семейство и приятели и те не искат да ме виждат как страдам", каза нападателят пред AFP.

Неймар обясни, че ще си почине и ще започне подготовка за новия сезон с клубния си тим ПСЖ. Той премина във френския шампион от "Барселона" през миналото лято в рекорден трансфер за 222 милиона евро.

В последните месеци той беше свързван с трансфер в "Реал" (Мадрид), но описа информациите като спекулации.

По време на световното първенство Неймар беше много критикуван, че преиграва, когато бъде фаулиран на терена. Бразилецът обаче призова съдиите да пазят играчите.

"Хората мнго бързо критикуват, особено тези, които са фаулирани, а не извършителите на нарушенията. Отидох на световното първенство, за да играя и за да побеждавам, не да ме ритат. Критиката, че преувеличавам е неуместна, но аз съм голям човек и знам как да се справям с това", каза още Неймар.

"Няма как да съм съдия, докато играя, но понякога ми се иска да бъда на негово място".

dnevnik.bg