„Славия" и "Берое" завършиха 1:1 в мач от първия кръг в новия сезон на Първа лига. Двата тима хвърлиха много битка на Националния стадион "Васил Левски", като домакините от София бяха малко по-добри. Футболистите на Златомир Загорчич пропуснаха няколко много добри шанса да вземат трите точки.

Това е и първото равенство през сезона в българския елит.

"Доволен съм, защото не загубихме. Стартирахме добре и създадохме много положения, но за съжаление не реализирахме. Надявам се другите мачове да вкарваме това, което успяваме да създадем", каза след мача Златомир Загорчич.

Треньорът на "Славия" обясни, че отборът изпитва затруднения да играе през няколко дни.

"Бих се радвал всеки от моите футболисти да отиде в чужбина, да вземе някой лев повече и да си оправи живота. А ние тук в "Славия" ще се справим, защото школата работи добре и излизат добри футболисти", каза още сръбският треньор.

Треньорът на "Берое" Александър Томаш пък определи двубоя като слаб за българските стандарти.

Противно на логиката и показаното през първата част "Берое" поведе в 29-ата минута след точно изпълнение на Мартин Камбуров. Той се разписа след центриране от корнер на Иван Минчев и от около пет-шест метра прати топката във вратата. В началото на второто полувреме обаче резервата на белите Милчо Ангелов изравни след хубава атака на домакините.

За Камбуров попадението е 204-о в българския елит в неговия 350-и мач. Нападателят е втори във вечната ранглиста, след като пред него е единствено легендата Петър Жеков с 253 гола.

Извън точното изпълнение на Камбуров обаче "Берое" нямаше толкова добри възможности. Футболистите на Александър Томаш играеха бавно и предвидимо и това не успя да изненада защитата в бяло.

"Славия" пропусна по-добрите положения в мача, като още в началото на срещата Галин Иванов изведе Цветелин Чунчуков в наказателното поле, но ударът му беше блокиран след шпагат на Георги Ангелов. При добавката пропуск направи и Георги Йомов.

През втората част "Славия" отново беше по-активен, а най-големите пропуски бяха дело на Галин Иванов и Момчил Цветанов. Капитанът на белите беше изведен от Шоколаров, но стреля право в тялото на вратаря Перниш. Преди това той създаде шанс за Цветанов, който също беше пропилян.

Само след четири дни "Славия" ще играе мача си от втория кръг в квалификациите на Лига Европа срещу "Хайдук" (Сплит).

dnevnik.bg