Над две хиляди участници се включиха в четвъртото издание "Витоша летен фест", което се проведе в неделя в София. Надпреварата се проведе край хижа Момина скала, като е част от инициатива "София – Европейска столица на спорта" и от програмата на Столична община за предоставяне на повече възможности на столичани и гостите на града за активен и здравословен начин на живот.

В планинското бягане по 14-километровото трасе с име "Кумата" най-бърз бе Димчо Мицов от Сапарева баня, който завърши с време 47:41 минути. Втори се нареди Георги Гергов от "Стратеш Атлетик" (Ловеч) с време 48:01, трети – Александър Спасов от Team Skisharki/ Жулистан 50:50.

При жените единствена под 1 час финишира Маринела Нинева от КЛА Локомотив Дряново – тя грабна победата с резултат 58:48 мин., пред Елена Димитрова от 5kmRun 1.01:26 ч., Антония Маринова 1.02:52 ч.

При колоездачите най-бързи с 55:09 мин. са едновременно финиширалите Илко Илиев и Александър Минчев. При дамите победителка е Нели Стоянова с 1:43:09 ч. Общо участниците във всички състезания бяха над 650.

Много любители на планинските походи пък се включиха без състезателен характер.

dnevnik.bg