Магнус Корт Нилсен донесе втора поредна победа на "Астана" в Обиколката на Франция, след като спечели 15-ия етап. Датчанинът беше най-бърз по дистанцията от 181 км между Мийо и Каркасон, финиширайки за 4:25.52 часа. Етапът беше преходен и сложи край на втората седмица в състезанието.

Корт Нилсен надви в спринта Йон Исагире ("Бахрейн Мерида") и Бауке Молема ("Трек"). Той спечели ден след своя съотборник Омар Фрайле, който триумфира в 14-ия етап.

Победата е първа за датчанина в "Тур дьо Франс" и трета в големи обиколки, след като има две във Вуелта през 2016 г. През настоящия сезон Корт Нилсен взима трети успех, а в кариерата си общо 12-и.

Датчанинът беше част от успешното откъсване в етапа, което включваше 29 колоездачи. Повече от 45 км обаче бяха нужни, за да оформи група, защото от началото се караше с много висока скорост.

Имаше и отсечки със страничен вятър, но разкъсвания сред фаворитите не се получиха. Единствено Арно Демар изостана на първото изкачване от трета категория, но след това се върна и завърши без проблеми.

Основната група пристигна 13:11 минути след Корт Нилсен, но в генералното класиране не настъпиха никакви размествания. Лидер продължава да е Герант Томас, който води с 1.39 минути пред съотборника си в "Скай" Крис Фрум. Трети е Том Дюмулен (+1.50).

В понеделник предстои вторият почивен ден в Тура, а битката се подновява във вторник, когато етапът е с дължина от 218 км между Каркасон и Банер де Лушон и е първи в Пиренеите.

dnevnik.bg