ЦСКА започна новия сезон в Първа лига с победа 2:0 срещу "Локомотив" (Пловдив) като домакин. Червените вкараха и двата гола след почивката, а точни бяха две от новите попълнения – Мауридес Роке Жуниор и Жоржиньо.

Тимът воден от Нестор Ел Маестро изигра колебливо първо полувреме и по-добро второ, в което освен голове, пропусна и няколко добри положения.

Без наказания Кирил Десподов ЦСКА действаше с новото попълнение Мауридес на върха на атаката, който беше подкрепян от Тиаго, Кристиян Малинов и Жоржиньо. "Локомотив" също имаше доста отсъстващи, след като някои играчи не успяха да бъдат картотекирани.

В началото на двубоя играчите в червено опитваха да задържат по-дълго топката и да действат чрез постепенни атаки. Те обаче не успяваха да затруднят защитата на "Локомотив".

Отборът на Нестор Ел Маестро нямаше толкова чисти положения и преди почивката се представи разочароващо. За сметка на това в защита червените имаха леки колебания, но в няколко случая "Локомотив" не се възползва.

Ключова се оказа промяната на почивката, при която Бикел излезе и вместо него се появи Едвин Джеси. Последният заигра на крилото, а Тиаго се прибра в средатана халфовата линия, като играта на червените веднага потръгна.

Още в 52-ата минута ЦСКА отне топката в средата на терена, организира бърза атака отляво и след центриране на Джеси Мауридес се разписа с глава.

Нападателят отбеляза още в дебюта си, по-малко от седмица, след като подписа с отбора. Мауридес беше привлечен на "Българска армия", след като Фернандо Каранга беше продаден в Китай.

Червените използваха импулса в играта си и десет минути по-късно вече водеха с 2:0. Джеси, който подаде за първото попадение, този път изведе Жеферсон, той центрира и Жоржиньо засече топката пред погледа на вратаря на "Локомотив".

До края на двубоя гостите от Пловдив имаха няколко шанса, но не се възползваха. ЦСКА пък можеше да вкара и трети гол, но с пропуски се отчетоха Мауридес и Тиаго.


dnevnik.bg