Българският национален отбор по волейбол ще бъде без основния си разпределител на световното първенство през септември. Георги Братоев обяви, че няма да може да участва в турнира, на който страната е домакин съвместно с Италия от 9 до 30 септември.

Братоев премина изследвания в Париж, а становището е, че още един месец той ще трябва да бъде с патерици. След това ще се прецени дали е необходимо да се направи операция.

"Мнението на професор Дюпон е, че трябва да прекарам още 30 дни с патерици и след това да преценим каква точно операция да направим. Имам фрактура в глезена. Не става дума само за нея, защото тя реално е започнала леко да заздравява, има изключително лоша циркулация на кръвта", каза Братоев пред "Дарик".

"Изпускам световното със сигурност. Това е част от спорта. Ние не стоим на компютри в офиса. Не е нещо ненормално", заяви разпределителят.

В негово отсъствие селекционерът Пламен Константинов включи в групата за подготовката за световното опитния Иван Станев.

"Големият проблем ни е свързан със сроковете за заявяване на състезателите. На 30 юли трябва да заявим 22-ма, а ние не знаем поне за пет-шест човека дали ще могат да помагат. Това е по-голямото главоболие в момента и трябва да ги дублираме с поне още по един играч на този пост", каза Константинов преди два дни.

Дневник