"Реал" (Мадрид) представи третото си попълнение за новия сезон - вратаря Андрий Лунин. 19-годишният национал на Украйна подписа договор до лятото на 2024 г. Той преминава на стадион "Сантяго Бернабеу" от "Зоря" (Луганск) срещу 8.5 милиона евро. В сделката е заложен и бонус за добро представяне, който е на стойност 5 милиона евро.

Лунин е продукт на академията на "Металист" (Харков). През 2015 г. той преминава в "Днипро", където след една година в школата си проправя път до първия отбор. През 2017 г. вратарят подписва с друг украински тим - "Зоря", който плаща 3.5 млн. евро за правата му.

"Благодаря на всички в "Реал" и най-вече на Флорентино Перес за възможността да играя за най-добрия отбор в света. Много съм щастлив, че ще мога да работя с най-добрите. Ще дам всичко от себе си, за да се развивам и да помагам на клуба по най-добрия начин", каза Лунин при представянето си.

Въпреки че е само на 19 години, вратарят вече има два мача за националния отбор на Украйна, за който дебютира през 2017 г. Преди това той е преминал през всички национални младежки и юношески формации.

"Стъпка по стъпка градим основите на нашето настояще и бъдеще. Лунин беше желан от много отбори, но ясно показа къде иска да бъде. Той вече показа, че е един от най-талантливите вратари в световния футбол", заяви президентът Перес при представянето на Лунин.

Украинецът е третият тийнейджър, който "Реал" купува през последните 14 месеца. Миналия май мадридчани подписаха предварителен договор с Винисиус Жуниор, който ще им струва 45 милиона евро. Контрактът влезе в сила на 12 юли, когато нападателят навърши пълнолетие.

"Реал" плати 45 милиона евро и за друг бразилски тийнейджър - 17-годишния Родриго. Той ще се присъедини към новия си клуб през лятото на 2019 г., а дотогава ще играе за настоящия си тим "Сантош".

Другото ново попълнение на "Реал" е испанският национал Алваро Одриосола. 22-годишният десен бек беше привлечен от "Реал сосиедад" срещу 30 милиона евро и потенциален бонус от 5 милиона.

dnevnik.bg