Маями ще трябва да почака поне до 2020 г., за да приеме състезание от Формула 1. Целта беше американският град да влезе в календара още догодина, но това е възможно само при допускане на компромиси, които биха засегнали качеството на организацията.

Търговският мениджър на Формула 1 Шон Братчис обяви, че оставащото време няма да позволи да се направи най-добрата подготовка за състезанието.

"Стигнахме до момент, в който състезание в Маями през 2019 г. е притеснително. Ние обаче гледаме дългосрочно и заради това с властите в Маями решихме да отложим подписването за края на лятото, като целта ще е да осигурим първия старт на Маями във Формула 1 за сезон 2020", добави той.

Идеята на собствениците на Формула 1 "Либърти медия" е Маями да приеме улично състезание. На града е бил предложен десетгодишен договор.

Следващият сезон ще стартира със седмица по-рано. По традиция състезанието в Мелбърн е първото в календара, а в последните няколко години се провеждаше в последния уикенд на март. За 2019 г. Гран при на Австралия беше обявено за 17 март.

Очаква се и догодина във Формула 1 да има 21 старта.

dnevnik.bg