"Ювентус" плати повече от 100 милиона евро, за да привлече играч, който през февруари ще навърши 34 години. За мнозина звездният трансфер на Кристиано Роналдо от "Реал" (Мадрид) крие рискове, защото португалецът има зад гърба си 16 сезона и над 650 мача на най-високото ниво в мъжкия професионален футбол. Той обаче е показал впечатляващи показатели на медицинските тестове в Торино, които вещаят най-малко още три сезона във върхова форма, пише в. "Ас".

Прегледите са отчетели, че Роналдо има само 7% мазнини в тялото. Средните показатели на професионалните футболисти са между 10 и 11%. В същото време португалският нападател има 50% мускулна маса. Това е с 4% над средното за състезателите на това професионално ниво.

Медицинските тестове са показали, че Роналдо е по-здрав физически от повечето 20-годишни играчи и има по-нисък процент мазнини от повечето професионални футболисти. Според официалния сайт на "Реал" (Мадрид) той е висок 187 см и тежи 83.5 кг.

Роналдо е футболистът, който е развил най-високата скорост по време на световното първенство в Русия. При един от спринтовете си срещу Испания, когато отбеляза хеттрик за равенството 3:3, португалецът е достигнал 33.98 км/ч. През 2017 г. най-високата развита от него скорост е била 33.25 км/ч, пише още "Ас".

"Тук съм, защото това е много голямо предизвикателство в кариерата ми. На моята възраст играчите обикновено отиват в Китай. Аз се чувствам добре емоционално и физически. Различен съм от всички други играчи, които са на 32, 33 или 34 години", каза Роналдо при пристигането си в "Ювентус".

По-рано тази година петкратният носител на "Златната топка" заяви, че има тялото на 23-годишен спортист.

Когато вкара зрелищния си си гол със задна ножица във вратата на "Ювентус" в Шампионската лига, португалецът засече топката на височина от 2.30 м.

dnevnik.bg