Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп заяви, че отборът му ще усети тежестта от големите очаквания за трофей през новия сезон. Според германеца всички ще очакват мърсисайдци да направят следващата стъпка в развитието си след силните трансфери през лятото.

До момента червените похарчиха около 175 милиона паунда за привличането на вратаря на "Рома" Алисон и Наби Кейта от "Лайпциг", Фабиньо от "Монако" и Джердан Шакири от "Стоук". Наскоро Клоп заяви, че разполага с всичко необходимо и няма да привлича повече играчи до края на лятото.

"Хората казват, че трябва да направим следващата стъпка и трябва да сме готови за това. Знам какви са очакванията и е нормално да има такива. Първо трябва да играем футбол по начин, който ще ни даде възможността да спечелим нещо. Не можем да говорим за трофеи преди началото на сезона", заяви Клоп по време на лятното турне на отбора в Ню Йорк.

Германецът ще изведе отбора в третия си пълен сезон начело на клуба, като до момента няма спечелена купа с "Ливърпул". Миналия сезон червените бяха близо до триумф в Шампионската лига, но загубиха от "Реал" (Мадрид) във финала. Под негово ръководството отборът отстъпи във финалите за Купата на лигата и Лига Европа през 2016 г.

Последното отличие за "Ливърпул" дойде през сезон 2011-2012 с триумфа в Купата на лигата. През миналия сезон мърсисайдци завършиха четвърти във Висшата лига, като отборът страдаше от липсата на постоянство заради недостатъчна дълбочина в състава.

"Трябва да създадем обстоятелства, в които ще сме по-постоянни. Никой (отбор) не е постоянен с 11 играчи. Нуждаем се от дълбочина в състава и работим за това. Имаме големи очаквания към себе си и ще преследваме триумф в първенството и всяка купа. Това обаче не означава, че може просто да стоим и да се случи", каза още Клоп.

dnevnik.bg