Стъпка по стъпка и с надежда за победа без допуснат гол. С тази философия "Лудогорец" приема "МОЛ Види" в първа среща от втория квалификационен кръг в Шампионската лига. Двубоят е тази вечер от 20.00 часа в Разград.

Мениджърът на българския първенец Пауло Аутуори предупреди, че футболистите му трябва да подходят с внимание към мача с унгарците, познати доскоро под името "Видеотон".

От една страна, бразилецът посочи, че няма как занапред в турнира да се очакват гръмки победи, подобни на тази със 7:0 срещу "Крусейдърс" в предния кръг. От друга, той изтъкна, че е нередно отборът му да гледа към третия квалификационен кръг, където е възможен мач с някой между "Клуж" и "Малмьо".

"За нас важен е следващият мач. Момчетата мечтаят да влязат в групите на Шампионската лига, а между тази мечта и действителността име едно препятствие, което е "МОЛ Види". Отборът трябва да направи всичко по силите си, за да преодолее това препятствие и да се доближи още до тази мечта", каза Аутуори.


Бразилецът даде ясен знак, че изисква от играчите си да играят с максимална концентрация във всеки двубой. Той направи сравнение с включването на лампа. "Ако непрекъснато палите, гасите, палите, гасите, в един момент може да не успеете да запалите. Няма как да сме съсредоточени в Шампионската лига, а в първенството да не сме."

"Лудогорец" няма проблеми с контузени футболисти.


Отборът започна много добре сезона с четири победи, в които не допусна гол. В дебюта на Аутуори шампионите се наложиха с 1:0 срещу "Славия" и спечелиха Суперкупата. След това дойдоха успехите със 7:0 и 2:0 срещу "Крусейдърс". В неделя тимът не игра убедително, но тръгна с победа с 1:0 срещу "Етър" към поредната защита на титлата си в първенството.

"МОЛ Види" прескочи предния кръг в Шампионската лига с трудности. Унгарците стигнаха до 1:1 и победа с 2:1 в реванша срещу "Дюделанж". В първенството съперникът на "Лудогорец" тръгна с успех с 4:0 срещу "Кишварда".

Дневник