Бразилецът Малкъм е третото ново попълнение на "Барселона", след като каталунците обявиха привличането му от френския "Бордо". Фланговият нападател е купен за 41 милиона евро, а Малкъм подписа договор за пет годин, до края на сезон 2022-23.

Испанският шампион буквално отмъкна Малкъм под носа на "Рома", след като в понеделник по обяд римските "вълци" обявиха, че са постигнали договорка с "Бордо" и остава играчът да пристигне за прегледи и подпис.

В крайна сметка няколко часа по-късно Малкъм се озова в Каталуня.

"До понеделник всичко беше наред, но във вторник се чух с агента на Малкъм Фернандо Гарсия, който имаше среща с "Бордо", за да потвърдят сделката. Изведнъж обаче той ме изненада, като каза че искат подобрена оферта, защото "Барселона" също имат интерес", оплака се спортният директор на "Рома" Мончи.

Според него каталунците не са постъпили коректно, но той не знае дали "Рома" може да има претенции.

"Вярно е, че нямахме нищо подписано, но разменихме много съобщения, чакахме играчът да дойде", добави директорът на римските "вълци".

Бразилецът прекара две години в "Бордо", в които вкара 23 гола в 96 мача. Преди да заиграе на стадион "Матмут Атлантик", Малкъм беше част от "Коринтианс".

Той ще бъде 40-ият бразилец, който облича екипа на "Барселона". Дотук каталунците взеха двама нови през лятото – халфът Артур, както и централния защитник Клеман Ленгле.

Дневник