Бившият халф на "Манчестър юнайтед" Пол Скоулс смята, че новият сезон във Висшата лига ще бъде много важен за мениджъра на отбора Жозе Моуриньо. Според англичанина, ако Специалния не направи нещо, с което "червените дяволи" да изглеждат по-добре, шансовете му да остане дълго начело ще намалеят.

Скоулс е на мнение, че най-големият проблем на "Юнайтед" е липсата на постоянство, както и това, че отборът изневерява на стила си, наложен в продължение на десетилетия.

"Ако "Юнайтед" не печели, значи нещо е объркано, това е ясно. Според мен представянето не е добро и Моуриньо не може да бъде щастлив. Ако е щастлив, значи има проблем. Вярвам, че той ще бъде съден по резултатите, които постига, но в "Юнайтед" начинът, по който се печели, никога не може да бъде на втори план", каза Скоулс в интервю за BeIN Sports.

Под ръководството на Моуриньо "Юнайтед" спечели три купи още в първия му сезон 2016-2017 – Купата на лигата, "Къмюнити шийлд" и Лига Европа. Във втория сезон на португалеца "червените дяволи" завършиха втори във Висшата лига, но на 19 точки зад шампиона "Сити".

"Миналият сезон беше разочароващ за отбора. Вярно е, че "Юнайтед" завърши втори, но ако погледнем стандартите, които са наложени, то представянето беше далеч от тях. Mоуриньо не е достатъчно добър, до момента не отговаря на нивото на клуба", каза още бившият халф, който прекара цялата си кариера на "Олд Трафорд".

Скоулс не спести критиките си към Моуриньо и по отношение на Пол Погба. През миналия сезон португалецът на няколко пъти се изказа остро за халфа, но според Скоулс Моуриньо не успява да извлече най-доброто от него, давайки за пример представянето му с националния отбор на Франция.

Дневник