Нов сезон, нови емоции, нов шампион, ново лого. Това обяви Руската футболна лига и представи променената си визия.

Логото, което ще бъде използвано от новия сезон, представлява стилизирана глава на мечка. Изображението включва и цветовете от руското знаме - бяло, синьо и червено.

Цялостната променена визия беше направена от дизайнерското студио "Арт. Лебедев" през април, но сега беше представена официално. От името отпада думата "футболна" и вече става "Руска Премиер лига".

"Критики ще има винаги, но от 2001 г. насам направихме много", каза председателят на лигата Сергей Предкин.

Стилизираната меча глава ще бъде поставена и на номерата на фланелките на футболистите за мачовете от новия сезон. Променен е и шрифтът на надписа.

"За нас това е нов поглед към маркетинга. Разработихме стратегическа платформа за бранда и за фирмения стил", обясниха авторите на логото и добавиха, че целта е да се увеличи интересът на зрителите.

"Новото лого на Руската Премиер лига всъщност не е толкова лошо", написа преди време известният спортен коментатор Василий Уткин в блога си.

След края на световното първенство, на което Русия беше домакин, президентът на страната Владимир Путин призова да се улови моментът и футболът да продължи развитието си. За мондиала бяха изградени или модернизирани 12 стадиона, като Путин изрази желание те да се използват основно за футбол.

Мнозина видяха сходства между визиите на английската Висша лига и на руското първенство. Преди две години английското първенство се ребрандира, като новото му лого е стилизирана глава на лъв с корона.

Сезонът в руското първенство започва в събота, като първият мач е между "Урал" и "Анжи".

dnevnik.bg