Бразилецът Ричарлисон е първото ново попълнение на "Евертън" за новия сезон. Фланговият нападател идва от "Уотфорд" срещу 40 милиона евро (35 милиона паунда). Това е вторият най-голям трансфер в историята на "карамелите", но може да се превърне и в рекорден.

През миналото лято "Евертън" плати близо 50 милиона евро за Гилфи Сигурдсон. Сега сумата за Ричарлисон може да я надхвърли заради различните клаузи и бонуси, заложени в договора между "карамелите" и "Уотфорд". При изпълнение на всичките сумата ще нарасне до 56 милиона евро (50 милиона паунда).

Договорът на Ричарлисон е за пет години, като бразилецът идва по настояване на новия мениджър Марко Силва. Португалецът го привлече в "Уотфорд" преди година срещу 11.5 милиона паунда от "Флуминензе". На "Викъридж роуд" крилото отбеляза пет гола и даде пет асистенции в 41 мача.

"Много се радвам, че подписвам с голям клуб като "Евертън" и че отново ще съм с Марко Силва. Мога да науча много от него и от всички добри играчи, които са тук", каза Ричарлисон.

Мениджърът Силва изрази задоволство, че "карамелите" са се преборили за подписа на играча, след като е имало интерес и от други клубове.

"За мен е много важно да има конкуренция в отбора, затова и взехме Ричарлисон. Той ще направи "Евертън" още по-силен отбор", каза Марко Силва.

dnevnik.bg