Селекционерът на Перу Рикардо Гарека доби статут на национален герой при класирането на тима за световни финали след прекъсване от 36 години. Южноамериканците отпаднаха още в групите в Русия, но това не угаси любовта на привържениците към 60-годишния аржентинец.

В опит да убеди Гарека да остане начело на Перу, анонимен фен използва нестандартен начин с публикации в аржентинския вестник "Кларин". От изданието са съобщили пред "Ройтерс", че привърженикът е платил 1 130 долара за близо 100 реклами, които заемат почти цялата страница в секцията с малки обяви.

"Гарека, ела си вкъщи в Перу, където 32 милиона фена те чакат да ни заведеш до Катар. Не го мисли, а се върни", е посланието на запалянкото към Гарека.

Селекционерът, който пое Перу през 2015 г., заяви, че е получил снимка от приятели на вестника и се чувства щастлив от показаната любов към него. В момента Гарека е на почивка в родината си и все още не е решил дали ще продължи да води Перу, след като футболната федерация му предложи договор до края на световното в Катар през 2022 г.

Той е усилено свързван с треньорския пост в Аржентина, който е вакантен след уволнението на Хорхе Сампаоли. Другата опция пред Гарека е да замени Хосе Пекерман начело на Колумбия, ако последният приема да поеме аржентинския национален отбор.

dnevnik.bg