Със стабилна игра в защита шампионът на Унгария "МОЛ Види" постигна целта си и измъкна нулево равенство като гост на "Лудогорец" в първи мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

Българският първенец доминираше през целия мач и отправи 15 удара към вратата на съперника, но не успя да си осигури аванс преди реванша на 1 август. Клаудиу Кешеру, Вандерсон и Марселиньо пропуснаха най-добрите възможности за "Лудогорец", а "МОЛ Види" не създаде нито едно голово положение в мача.

Двубоят беше изгледан на живо от премиера на Унгария Виктор Орбан.

Мачът започна с натиск на "Лудогорец". Гостите обаче бяха добре прибрани в наказателното си поле и домакините имаха нужда от 15 минути, за да стигнат до първия си точен удар.

Лукас Саша стреля с левия крак от границата на наказателното поле, а вратарят Адам Ковачик изби топката колебливо, но защитата пред него предотврати възможността за добавка.

Две минути по-късно домакините създадоха отлична възможност за гол. След дълго подаване по десния фланг на Сисиньо Саша свали по чудесен начин топката с глава към Вандерсон. Бразилецът нахлу в наказателното поле на скорост, излъга защитник и прехвърли Ковачик. Атила Фиола обаче изчисти пред голлинията.

В 24-ата минута много добра възможност се откри и пред Кешеру. Румънският нападател беше изведен зад защитата от Марселиньо. Той опита да намери далечния ъгъл с удар с левия крак по земята, но топката премина покрай гредата.

Десет минути по-късно Марселиньо овладя топката на границата на наказателното поле, нагласи топката на десния си крак и стреля. Ударът му рикошира в тялото на защитник и се насочи опасно над Ковачик, но вратарят изби в корнер.

През второто полувреме ситуацията на терена не се промени. Играчите на "МОЛ Види" бяха концентрирали усилията си изцяло в защита и почти не поглеждаха към вратата на съперника. "Лудогорец" беше оградил наказателното поле на унгарците, но без успех.

В 55-ата минута Вандерсон пропусна страхотен шанс да открие резултата. Защитата на "МОЛ Види" не реагира добре при центриране от корнер на първа греда. Топката стигна до Вандерсон, който отправи силен удар по диагонала на 7-8 метра от голлинията, но покрай целта.

Мениджърът на "Лудогорец" Пауло Аутуори потърси промяна с включването на Якуб Шверчок и Густаво Кампаняро вместо Кешеру и Саша. Разградчани продължиха да атакуват, като започнаха по-често да разчитат на центрирания и удари от дистанция, но и това не донесе успех.

В 82-ата минута вратарят Ковачик боксира лошо топката след центриране отдясно. Тя попадна в Марселиньо, който обаче реши да заложи на силата и стреля високо над вратата. Това беше и последната добра възможност, която се откри пред българския шампион.

dnevnik.bg