Сребърният медалист в Първа лига ЦСКА и носителят на Купата на България "Славия" започват тази вечер участието си във втория квалификационен кръг на Лига Европа. Червените посрещат австрийския "Адмира", а белите гостуват хърватския "Хайдук" в Сплит.

Мачът на стадион "Българска армия" започва в 20.00 часа и ще бъде предава пряко по "Диема спорт". ЦСКА има сериозни проблеми преди мача с петия в австрийската Бундеслига. Старши треньорът Нестор ел Маестро няма да може да разчита на четирима основни играчи.

Плеймейкърът Тиаго Родригес беше изгонен в редовното време на драматичния реванш с "Рига", централният защитник Николай Бодуров и опорният халф Кристиан Малинов получиха червени картони след края на дузпите срещу литовците, а Енрике Рафаел е контузен.

"Ако имах възможност да отменя наказанието на един от футболистите ни, със сигурност това би бил нашият капитан (Бодуров). Борис (Секулич) е добра опция за тази позиция. Привлякохме го в отбора, защото може да играе на различни постове в защитата", заяви Ел Маестро преди мача.

Добрата новина за сръбския треньор е, че ще може да използва новите попълнения в атака Мауридес и Жоржиньо, които се включиха много добре в шампионатния мач с "Локомотив" (Пловдив).

Очакванията на Ел Маестро са "Адмира" да играе на първо място с идеята да не загуби. "Надявам се да победим, а как ще стигнем до успеха не ме интересува. Няма да е изненада, ако спечелим. Няма да е голяма изненада, и ако "Адмира" победи. От тази гледна точка каквато и да е победа за нас ще е много добър резултат", добави той.

"Обикновено моите отбори играят второто полувреме по-добре от първото. Имат физическо превъзходство и са по-динамични. Трябва да сме агресивни на точното ниво. Познавам отлично "Адмира" от миналия и от този сезон. Млад отбор са, а нивото на първенството им е по-високо от това на българското", каза още треньорът на ЦСКА.

В 21.00 часа на стадион "Полюд" в Сплит излизат бронзовия медалист в хърватската Първа лига "Хайдук" и носителя на Купата на България "Славия".

Футболистите на "Славия" трябва да играят агресивно и да се влагат на върха на възможностите си, ако искат да постигнат положителен резултат, заяви старши треньорът Златомир Загорчич при заминаването за Сплит. "Напрежението все още не се вижда. Със сигурност ще го има. Важното е, когато излезем да загряваме преди мача, то да изчезне", каза сърбинът.

Президентът на "Славия" Венцислав Стефанов посочи, че в момента в клуба мислят за футбол, а не за трансфери. "Момчетата знаят каква отговорност поемат. Вярвам в нашите футболисти", заяви той.

"Искам да видя, че момчетата се раздават и се борят. Ние много добре знаем какви са нашите възможности, но аз съм убеден, че с нищо не сме по-малко от другите. Смятам, че повече отбори трябва да разчитат на български футболисти, за да имаме някакъв тил за националния и за младежкия отбор, а също така, за да имаме по-добър футбол", добави Стефанов.

dnevnik.bg