Селекционерът на бразилския национален отбор Тите получи нов договор. Контрактът е удължен с четири години и половина и завършва с края на световното първенство в Катар 2022.

Въпреки че "селесао" отпадна още в четвъртфиналите на мондиала в Русия след загуба от Белгия, Тите получава доверие да продължи работата си.

От бразилската конфедерация (CBF) посочиха, че инвестират в дългосрочен проект. "Вярваме, че внимателното планиране и изпълнение ще отведат бразилския футбол до резултатите, които очакваме", каза изпълнителният директор на CBF Рожерио Кабокло.

Тите застана на поста през юни 2016 г., когато зае мястото на Дунга. Идването му бързо даде резултати и бразилският отбор подобри представянето си в квалификациите за световното в Русия, като след това стана първият отбор, класирал се за мондиала.

"От моя гледна точка CBF ни дава условия, в които да градим атмосфера на обединение и професионализъм и това е пътят, по който ще продължим. Това е голямо предизвикателство и ние сме радостни да го посрещнем с поглед, насочен към предстоящите мачове и турнири", каза Тите.

dnevnik.bg