Само няколко секунди бяха необходими на Мохамед Салах да вкара след завръщането си в игра за "Ливърпул". Египетският нападател отбеляза при победата с 2:1 срещу "Манчестър сити" в мач от приятелския турнир Интернешънъл чемпиънс къп.

Шампионът от Висшата лига поведе с гола на Лерой Сане в 57-ата минута, след което Салах изравни. В добавеното време Садио Мане, който също се завърна в игра за "Ливърпул" след получената почивка, вкара от дузпа.

Програмата от турнира включи още двубои, противопоставили водещите европейски отбори. Без новата си звезда Кристиано Роналдо "Ювентус" спечели с 2:0 срещу "Байерн", а "Манчестър юнайтед" се наложи с 9:8 срещу "Милан" след дузпи, като в редовното време срещата завърши 1:1.

 Пред около 52 000 зрители в Ню Джърси мачът между "Сити" и "Ливърпул" се игра на тежък терен, което предизвика забележките на мениджъра на червените Юрген Клоп.

През първата част двубоят беше равностоен, а до голове не се стигна. След почивката бяха направени много промени и в двата състава. В игра влязоха Сане и Мане.

В 57-ата минута Сане получи извеждащо подаване, надбяга защитата и с удар по земята вкара. Малко след това Клоп пусна в игра и Салах. Египтянинът изравни почти веднага, като получи подаване от Камачо отдясно и с глава отбеляза.

"Ливърпул" създаде повече възможности през второто полувреме, но не успяваше да стигне до гол. В добавеното време червените получиха дузпа и Мане вкара.

Във Филаделфия "Байерн" игра в познатия си стил и владееше дълго топката. Германският шампион отправи много повече удар, но въпреки това не можа да вкара.

"Ювентус" стигна до победата с два гола на 21-годишния нападател Андреа Фавили, който се разписа в 32-ата и 40-ата минута.

Най-напред "бианконерите" използваха груба грешка на вратаря на съперника Улрайх, Фавили получи на празна врата и вкара. След това той беше изведен сам срещу стража и отбеляза.

Дневник