Легендарният мениджър на "Манчестър юнайтед" сър Алекс Фъргюсън направи първата си публична изява, откакто в началото на май претърпя спешна операция заради мозъчен кръвоизлив.

76-годишният шотландец благодари за грижите и подкрепата в последните месеци. Той обяви, че през новия сезон ще се завърне на "Олд трафорд", за да гледа мачовете на любимия си отбор.

"Първо искам да благодаря на медицинските екипи на "Макълсфийлд" и болниците "Солфорд роял" и "Алекзандра". Тези хора се грижиха за мен по страхотен начин. Ако не бяха те, днес нямаше да стоя пред вас", заяви Фъргюсън във видеообръщение.

Шотландецът благодари за голямата подкрепа и добрите пожелания, които е получил от цял свят. По думите му те са му помогнали да продължи да бъде силен в трудните моменти.

"И последно, ще се завърна през новия сезон, за да гледам отбора. Пожелавам всичко най-добро на Жозе и отбора", завършва мениджърът, който изведе "Манчестър юнайтед" до 38 трофея за 26 години и го превърна в един от най-успешните футболни клубове.

Дневник