ЦСКА е на 90 минути от класиране в третия предварителен кръг на Лига Европа, след като постигна убедителна победа над "Адмира Вакер" с 3:0. Червените се възползваха максимално от това, че са домакини в първия двубой и постигнаха солидна преднина.

Кирил Десподов беше над всички в мача като вкара първите две попадения. Нападателят изработи и дузпа, която беше реализирана от Мауридес.

Всички голове паднаха през първото полувреме, при това в рамките на едва девет минути. През втората част ЦСКА намали темпото и доиграваше двубоя.

Реваншът е след седмица в Австрия, а ако ЦСКА продължи напред ще срещне победителя от двойката "Стярнан" и "Копенхаген".

В отсъствието на наказаните Николай Бодуров, Тиаго Родригес и Кристиян Малинов, и контузения Енрике Рафаел, ЦСКА започна с много променен състав. Последното ново попълнение Мауридес поведе атаката, а зад него бяха Десподов, Евдин Джеси и Жоржиньо.

В началните минути ЦСКА държеше повече топката, но не успяваше да застраши сериозно гостите от Австрия. До 20-ата минута за нападателите в червено нямаше и толкова празни пространства, които да използват.

Играта на "Адмира" се свеждаше до дълги подавания за нападателя Синан Бакъш, който обаче беше много добре пресиран от Стивън Перейра.

След 20-ата минута ЦСКА започна да играе с повече атаки по фланговете и центрирания към наказателното поле. Малко по-късно червените успяха да открият резултата именно след такава ситуация. В 29-ата минута Джеси напредна отляво и центрира хубаво към наказателното поле, където нахлуващият на скорост Кирил Десподов се разписа с глава.

Гостите от Австрия не успяха веднага да изнесат играта в предни позиции и ЦСКА се възползва от това объркване в редиците на "Адмира".

Само пет минути след попадението на Десподов, резултатът вече беше 2:0, след като топката беше открадната около централната линия. Ситуацията се повтори, като Джеси подаде към нападателя с №19, той се измъкна от засадата и с точен удар с левия крак удвои – 2:0.

ЦСКА нанесе решителния удар в срещата в 38-ата минута, а в центъра на събитията отново беше Десподов. Той центрира отдясно, но топката срещна ръката на защитник в бяло. Съдията Бийтън не се поколеба и даде дузпа за червените, която беше реализирана от Мауридес.

Бразилецът вкара и във втория си мач за отбора, след като през уикенда беше точен в дебюта си срещу "Локомотив" (Пловдив).

До края на първото полувреме ЦСКА можеще да води и още по-убедително, но пропусна няколко шанса. След почивката "Адмира" потърси някакви промени, но те не освежиха играта. Дори появата на титулярния капитан Тот не помогна на австрийците.

ЦСКА продължи да бъде по-активният отбор и едва в 62-ата минута вратарят Витаутас Черниаускас трябваше да се намесва след атака на гостите.

Червените намалиха оборотите, но продължаха да контролират двубоя, очедивно пестейки физически сили. За последните 20 минути треньорът Ел Маестро започна да прави и промени каот пусна младите Валентин Антов, Тонислав Йорданов и Ангел Лясков.

До края не се случи нищо по-интересно, като червените спечелиха и третия си домакински двубой под ръководството на Нестро Ел Маестро. В предишния кръг от Лига Европа ЦСКА победи "Рига" с 1:0, а в Първа лига надделя над "Локомотив" (Пловдив) с 2:0.

Дотук на "Българска армия" ЦСКА все още не е получавал гол.

Дневник