Българският национал Николай Пенчев се приседини към Матей Казийски и Радостин Стойчев в "Сточня" (Шчечин), обявиха от клуба. 26-годишният волейболист продължава кариерата си в полското първенството, където играе от 2012 г.

Тримата българи са част от проекта на "Сточня" за развитие в дългосрочен план. Очаква се Пенчев и Казийски да бъдат титуляри на постовете посрещачи, докато Стойчев заема ролята на спортен директор.

През лятото клубът от Шчечин беше купен от местната корабостроителна компания и заяви амбиции да изгради конкурентен отбор, който да се бори за челно класиране в шампионата. Тимът вече привлече един от най-добрите полски национали в последните години - Бартош Курек.

Пенчев, който е юноша на пловдивския "Виктория волей", започва професионалната си кариера през 2010 г. в "Пирин" (Разлог). В дебютния си сезон става вицешампион на страната. След едногодишни престои в италианския "Пиаченца" и полския "Килце" българинът преминава в "Ресовия".

За три сезона с тима Пенчев спечели веднъж полското първенство и игра още два финала. В последните две години посрещачът се представи силно в СКРА (Белхатов), като имаше основна заглуга за спечелването на шампионската титла и Суперкупата на Полша през миналия сезон.

dnevnik.bg