С победи на "Дунав" и "Етър" започна вторият кръг в Първа лига. Двата отбора спечелиха първите си три точки за сезона, след като надиграха като домакини съответно "Ботев" (Враца) и "Верея".

"Дунав" не срещна проблеми и спечели спокойно с 3:1 срещу новака с помощта на груби грешки на вратаря на "Ботев" Николай Кръстев. Той сбърка при головете на Ахмед Ахмедов и Борислав Баджийски, а другото попадение отбеляза Божидар Васев от дузпа. Точен за "Ботев" беше Петър Атанасов.

В ранния мач късен гол с глава в 88-ата минута на резервата Ерик Бачински донесе минимален успех на "Етър".

Двубоят между "Дунав" и "Ботев" очаквано започна с натиск на домакините, но без резултат. В рамките на четири минути обаче отборът от Русе взе преднина от два гола след груби грешки в защитата на "Ботев".

При първата ситуация в 27-ата минута бранителят Мариян Иванов остави топката на стража, който закъсня с движението си към топката и я изрита в крака на Ахмедов. Нападателят пое спокойно кълбото и реализира втория си гол за сезона. Преднитата на "Дунав" удвои Васев, след като отбеляза дузпа, отсъдена за игра с ръка на капитана на "Ботев" Даниел Гаджев.

През втората част новакът в Първа лига върна едно попадение в 56-ата минута след хубав гол с глава на Атанасов. Подемът в играта на "Ботев" обаче беше бързо спрян след нова грешка на вратаря. В 64-ата минута Балджийски влезе в наказателното поле и отправи лек удар в обсега на Кръстев, който направи неумел опит за спасяване.

В първия мач за кръга "Етър" беше отборът, който търсеше повече победата. Играчите на "Верея" действаха предимно в защита, като самоотвержените им изяви запазиха нулевото равенство през първото полувреме.

В третата минута двубоят беше спрян в чест на Трифон Иванов, който днес щеше да навърши 53 години. Емблематичният защитник на националния отбор от световното в САЩ през 1994 г. носеше фланелката с №3. Роденият във Велико Търново Трифонов почина на 13 февруари 2016 г. вследствие на масивен инфаркт.

Втората част продължи с натиск на играчите на "Етър", като двубоят се игра на една врата в заключителните минути. Велко Батрович имаше две чисти положения за гол, но ударите му минаха над вратата. Логичното се случи в 88-ата минута, когато резервата Бочански засече с глава центриране отдясно на Крум Стоянов.

dnevnik.bg