Шампионът "Лудогорец" не впечатли и във втория си мач за сезона в Първа лига, стигайки до 1:1 като гост на "Берое". Седемкратният първенец, който преди седмица победи с 1:0 "Етър", този път имаше по-голям късмет, че завършва наравно.

Попаденията на стадиона в Стара Загора паднаха през второто полувреме, при това в рамкит на едва четири минути. Марселиньо откри за гостите в 58-ата минута след контраатака и подаване на Сисиньо. Само четири по-късно капитанът на "Берое" Мартин Райнов се разписа след страхотен удар от далечно разстояние.

След два кръга "Лудогорец" оглавява класирането с четири точки. "Берое" има две, след като и в двете си срещи завърши наравно.

"Лудогорец" беше без някои основни играчи, които бяха съхранени за ревашна от втория предварителен кръг на Шампионската лига срещу "МОЛ Види". В домакинството си тимът от Разград завърши 0:0.

"Берое" беше по-активният отбор, като пропусна много положения, а преди почивката удари и греда. Още във втората минута изстрел на Борислав Цонев се отби от гредата. Малко по-късно домакините пропуснаха и още една добра ситуация.

В 39-ата минута пък Меса излезе сам срещу вратаря Ренан след грешка на Рафаел Форстър. В ситуацията беше отсъден корнер, но Ренан не успя да играе с топката, а домакините поискаха дузпа.

През втората част темпото на игра се вдигна, като "Лудогорец" реализира при първата си опасна ситуация. Това стана в 58-ата минута, когато Марселиньо беше точен след хубава контраатака. Сисиньо напредна отдясно, върна към точката на дузпата и капитанът на "Лудогорец" вкара без проблеми.

Веднага след гола мениджърът на шампионите Пауло Аутуори направи дефанзивна смяна и пусна на терена Светослав Дяков вместо голмайстора Марселиньо. Планът му обаче не сработи и четири минути по-късно "Берое" изравни.

Александър Цветков изгуби топката пред наказателното поле на "Лудогорец", но тя попадна в Мартин Райнов, който без подготовка и с левия крак, изстреля истински снаряд, който не остави шансове на Ренан – 1:1.

Последваха силни минути и за двата отбора, като Шверчок пропусна за "Лудогорец", докато Камбуров можеше да вкара за домакините.

Дневник