Мениджърът на "Манчестър юнайтед" Жозе Моуриньо не е доволен от поведението на клубното ръководство на трансферния прозорец. След загубата от "Ливърпул" с 1:4 в контролна среща португалецът заяви, че се нуждае от още нови играчи.

Дотук "червените дяволи" си осигуриха услугите на халфа Фред от "Шахтьор" (Донецк), който беше купен за 59 милиона евро, както и на защитника Диого от "Порто" (22 милиона евро).

"Честно казано, се нуждая от още двама нови, но е оптимистично да очаквам само един", каза Моуриньо.

Той добави, че е съобщил на президента Ед Уудърд, че се нуждае от нови попълнения, но не знае дали ще ги получи.

"Дадох своя списък от пет имена още преди месец. Оттогава чакам да разбера дали можем да вземем един от тях. Ако успеем ще е добре, ако ли не – ще се борим с това, което имаме като потенциал", каза още Моуриньо.

Специалния оправда поражението с 1:4 от "Ливърпул" с експерименталния състав. От него липсват 13 души, които бяха на световното първенство.

"Това не е моят състав, дори не е половината или 30 процента от него. Голяма част от тези момчета дори няма да са тук на 9 август. Например Ерик Байи не трябваше да играе, но Крис Смолинг се контузи на загрявката и сам реши да излезе. Аз не исках още едно дете на терена, защото това не би било честно спрямо Алексис Санчес, Хуан Мата и Андер Ерера, както и към останалите. Те опитват да изиграят тези срещи по най-добрия начин, но бензинът им свършва и тогава "чао", завърши Моуриньо.

Дневник