ЦСКА взе втора поредна победа в Първа лига и оглави класирането в шампионата след втория кръг. Червените се наложиха над "Витоша" (Бистрица) с 2:0 на Националния стадион "Васил Левски". Попаденията за отбора на Нестор Ел Маестро отбелязаха Тиаго Родригес и Рубен Пинто.

Червените решиха всичко в двубоя още преди почивката, след като и двата гола паднаха в 10-ата и 17-ата минута. Треньорът на ЦСКА Ел Маестро даде почивка на някои от основните си играчи, като Кирил Десподов остана на пейката.

"Започнахме интензивно. Щастлив съм от това. Отбелязахме два типични гола. Тези срещи не са лесни - когато си фаворит на терена и трябва да оправдаеш очакванията", каза след мача Ел Маестро.

"Две думи за мача днес - 3 точки. Постигнахме онова, за което излязохме на терена. Те създадоха ситуации, особено при статичните положения пред полето ни. Бяха опасни, но успяхме да им противодействаме. Трябваше по-рано да се справим с тези опасности. Не сме си почивали днес. Бяхме концентрирани. Мауридес ни трябва. Естествено, че го поощрявам. Както и останалите. Според мен критиката рядко работи и постига положителен ефект".

С две поредни победи червените водят в класирането на Първа лига. ЦСКА е единственият отбор, който има пълен актив от шест точки.

dnevnik.bg