Левски" измъкна точка при 2:2 срещу "Черно море" в среща от втория кръг на Първа лига. Сините съумяха да изравнят в последната минута - само секунди след получаването на гол във вратата си.

Мачът на "Георги Аспарухов" се игра пред погледа на новия треньор на "Левски" Славиша Стоянович. Преди началото на срещата словенецът подписа договор за две години и във вторник сутринта ще бъде представен пред медиите.

"Черно море" поведе с много красив гол на Георги Илиев, а Станислав Костов изравни след почивката. В 88-ата минута появилият се малко преди това Георги Божилов засече с глава центриране от дясно за 2:1 за гостите. Веднага след изпълнението на центъра Давиде Мариани вкара, след като "Левски" се възползва от груба грешка в защитата на съперника.

Това е втори пореден мач, в който сините печелят точки след късен гол. В първия кръг те победиха с 1:0 "Ботев" в Пловдив след гол в 93-ата минута.

След два кръга "Левски" и "Черно море" са с по четири точки. ЦСКА остана единственият отбор с пълен актив и е начело.

Лоша новина за "Левски" се оказа и контузията на Паулиньо. Бразилецът се завърна в игра в 61-ата минута след дълго възстановяване и 85-ата беше сменен принудително.

"Левски" започна по-дейно, но не успяваше да поведе. В 22-ата след изпълнение на ъглов удар Илиев даде преднина на отбора си след красив гол със странична ножица. Секунди по-късно "Левски" трябваше да направи първа принудителна смяна, като на мястото на Антони Белмонт влезе Жорди Гомес.

До почивката играта беше спокойна, без голови положения. След почивката зрителите видяха различна картина. "Левски" пое инициативата и постепенно засилваше натиска си.

В началото на полувремето игралият с капитанската лента Габриел Обертан използва грешка на защитата на съперника, напредна и стреля, но улучи гредата.

В 58-ата минута "Черно море" имаше чудесна възможност, като Даниел Димов беше оставен непокрит пред вратата и отблизо опита странична ножица, но прати топката встрани.

В следващата атака "Левски" изравни. Гомес изведе Костов зад защитата на "Черно море" и нападателят, напредна и пусна топката край Благой Макенджиев.

В последните минути на мача се стигна до драматичен развой. В 88-ата "Черно море" разви хубава атака след смяна на фланговете. Кононго центрира от ляво и Божилов засече с глава. Веднага след изпълнението на центъра топката беше пратена в наказателното поле, където Кононго се сблъска с Макенджиев и сините овладяха. Мариани се възползва и с удар отблизо изравни.

Дневник