Нападателят на "Ювентус" Гонсало Игуаин ще играем под наем в "Милан" през новия сезон, твърди "Скай спортс" в Италия. В договора на 30-годишния аржентинец ще има клауза за откупуване на стойност 32 милиона паунда, която "росонерите" ще могат да активират следващото лято.

Игуаин беше усилено свързван с трансфер в "Челси" през лятото, но нападателят ще продължи да играе в Серия А. Като част от сделката 24-годишният защитник Матия Калдара ще премине в "Ювентус".

Очакванията са преминаването на Игуаин в "Милан" да отвори пътя на Леонардо Бонучи към завръщане при шампиона на Италия. Опитният бранител носеше екипа на "Ювентус" седем години, но през миналото лято отиде в "Милан" срещу 42 милиона евро.

Игуаин беше привлечен в състава на "бианконерите" през лятото на 2016 г. Тогава "Ювентус" плати 90 милиона евро на "Наполи" в рекордна сделка за клуба. През лятото Кристиано Роналдо стана най-скъпият входящ трансфер за шампиона на Италия, като португалската звезда струваше 100 милиона евро на "бианконерите".

Дневник