ЦСКА се подсили със седми нов футболист през лятото, след като подписа договор с бразилеца Евандро да Силва. Той е на 21 години и играе като нападател, а червените обявиха единствено, че Евандро е откупен от "Коритиба".

Трансферната сума не се споменава, както и срока на споразумението му с ЦСКА.

"21-годишният голмайстор е бил част от разширения състав на мъжкия национален отбор на Бразилия за световните квалификации с Еквадор и Колумбия. Тогава той е повикан от новоназначения селекционер Тите. Преди това нападателят се е подготвял с тима за Олимпийските игри в Рио де Жанейро редом до Неймар", написа официалният сайт на ЦСКА.

 Дотук кариерата на Евандро преминава в "Коритиба", където той изиграва 20 мача и вкарва четири гола.

"За първи път ще играя извън бразилското първенство и се надявам бързо да се адаптирам към обстановката и да бъда полезен на отбора. Радвам се, че тук има мои сънародници, които ще ми помогнат да свикна с живота в България. Ще дам всичко от себе си, за да допринеса за успехите на ЦСКА", каза Евандро.

Бразилецът е седмият нов в ЦСКА за лятото, след като преди това червените подписаха с вратаря Данте Стипица, защитниците Стивън Перейра и Борис Секулич, халфовете Жунио Бикел и Жоржиньо, както и нападателя Мауридес.

Дневник