"Левски" обяви, че иска обяснение от организатора "Моко сълюшън" (Moko Solution) за отлагането на мача с "Милан". Двата отбора трябваше да играят приятелска среща на 11 август в чест на 75-ата годишнина от рождението на Георги Аспарухов-Гунди.

"Милан" обяви във вторник вечерта, че на същата дата ще играе с "Реал" (Мадрид). Сините посочват, че "росонерите" изразяват готовност срещата помежду им да бъде играна на по-късна дата.

"В съответствие с договорните отношения с Moko Solution, клубът се обърна към фирмата-организатор с настояване за разяснение по създалата се ситуация. ПФК "Левски" ще ви информира своевременно, когато има повече яснота около събитието "75 години Георги Аспарухов", обяви клубът в сайта си.

 От "Моко сълюшън" заявиха, че промените в ръководството на "Милан" са в основата на променената програма и че мачът ще се състои есента. "Така футболните фенове у нас обаче ще имат възможност да видят звездите на "Милан" в оптимална спортна форма в резултат на крайния етап от лятната им подготовка", посочиха от фирмата.

Първоначално "Левски" обяви, че ще играе с "Бока хуниорс" на 19 август, но аржентинците обявиха промяна в плановете си и приятелската среща пропадна. Впоследствие организаторите обявиха, че предстои мач със седемкратния европейски клубен шампион "Милан", но с нова дата - 11 август.

Малко след това "росонерите" спечелиха обжалването срещу изваждането им от евротурнирите. "Милан" беше върнат на европейската сцена и ще играе в групите на Лига Европа.

Почти веднага след това дойде ред на промяна в ръководството на италианския клуб.

Дневник