Столичната дирекция на вътрешните работи съобщи, че предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред в предстоящия мач от втория кръг на Лига Европа между "Славия" и "Хайдук" (Сплит). Двубоят между белите и хърватския тим е в четвъртък от 19 часа на Националния стадион "Васил Левски".

"Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия", съобщиха от СДВР.

Охраната на спортната среща ще се осъществява съвместно от частна охранителна фирма и полицията.
Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/.

Затегнатите мерки се предприемат и заради инцидентите от миналата година между агитките на "Левски" и "Хайдук". Преди реванша в Сплит на 13 юли 2017 г., запалянковци на сините бяха атакувани от хървати, като стигна до сблъсъци, а впоследствие 22-ма българи бяха задържани в Задар.

Очаква се полицията да ескортира феновете на "Хайдук" от самото им влизане в България, за да няма сблъсъци.

Преди пет години имаше в сбиване в центъра на София между фенове на "Динамо" (Загреб) и ЦСКА. Това се случи преди двубоя от групите на Лига Европа между "Лудогорец" и "Динамо" в София, а 24-ма души тогава бяха задържани.

Дневник