Лудогорец" отпадна във втория предварителен кръг на Шампионската лига след загуба с 0:1 от унгарския "МОЛ Види" като гост. Българският шампион не беше на ниво във втори пореден двубой, в който не само че не се разписа, но и не създаде толкова голови положения. Преди седмица в Разград българският състав стигна само до 0:0, въпреки че беше по-добър.

Отборът игра и с човек по-малко от 40-ата минута, когато Върджил Мисиджан беше изгонен. В големи периоди от мача "Лудогорец" нямаше идея как да се справи с добре организираната защита на "МОЛ Види", но същото време допусна и много грешки пред своята врата.

Единственият гол в мача вкара Анел Хаджич, който беше точен в 45-ата минута след разбъркване при корнер.

В големи периоди от мача съдията Мануел Шутенгрубер позволи по-груба игра на футболистите на унгарския отбор, а накрая ситуацията излезе и извън контрол.


За трети път в своята история "Лудогорец" отпадна във втория кръг на Шампионската лига, след като през 2012 г. загуби от "Динамо" (Загреб), а три години по-късно отстъпи срещу непретенциозния "Милсами". Въпреки това българският шампион не напуска Европа, след като отива в третия предварителен кръг на Лига Европа.

Там "Лудогорец" ще срещне победителя от двойката "Жрински" (Мостар) и малтийския "Валета".

Мениджърът на шампионите Пауло Аутуори направи три промени в стартовия си състав от първата среща. Той извади Рафаел Форстър, Лукас Саша и Клаудиу Кешеру, а вместо тях започнаха Георги Терзиев, Густаво Кампаняро и Якуб Шверчок.

От началните минути "Лудогорец" държеше топката и се настани в половината на унгарците, но това по никакъв начин не водеше до проблеми за домакините. Както и в първата среща "МОЛ Види" заложи на прибрана игра, действаше на контраатаки и с много раздаване футболистите в червено-синьо успяваха да покриват голяма част от терена.

На моменти играчите на Марко Николич действаха агресивно и извършваха много нарушения, но това накъса ритъма на "Лудогорец". Налагаше се Марселиньо да се прибира далеч назад, за да изнася топката, а от там страдаха и действията на отбора в атака. Шверчок остана изолиран в предни позиции, а Мисиджан и Вандерсон също играеха рядко с топката, а когато го правеха бяха далеч от вратата.

Футболистите на "МОЛ Види" бяха тези, които стигаха по-често до опасни положения. Домакините няколко пъти откраднаха топката в средата на терена и обстрелваха вратата на Ренан дос Сантос, но неточно.

Първият удар за "Лудогорец" изобщо през първото полувреме беше чак в 37-ата минута, когато Шверчок опита късмета си от пряк свободен удар. Неговият изстрел обаче беше неточен.

Пет минути преди края на първата част "Лудогорец" остана с човек по-малко, след като Върджил Мисиджан получи втори жълт картон. Холандецът имаше едно предупреждение от 29-ата минута заради неспазване на разстоянието в стената при изпълнение на фаул, а в 40-ата минута падна в наказателното, опитвайки да спечели дузпа.

Австрийският арбитър Мануел Шутенгрубер прецени действията на Мисиджан за дузпа и го изгони.

Проблемите на "Лудогорец" станаха още по-сериозни в последната минута на първата част. Тогава Анел Хаджич се разписа след корнер и изведе "МОЛ Види" напред. Защитата на "Лудогорец" не действаше координирано при статичното положение, а за капак и Георги Терзиев не беше на терена, като получаваше медицинска помощ. Двама в червено-синьо бяха непокрити и Хаджич се възползва.

След почивката Пауло Аутуори веднага направи смяна, пускайки дефанзивния халф Яцек Горалски вместо Кампаняро. С човек по-малко на терена "Лудогорец" продължи да задържа по-дълго топката, но същевременно отвори и пространства в своята половина. Много често се случваше играчите в зелено да догонват и да са далеч от противниците си.

Тимът от Разград увеличи малко агресията и стигна до няколко удара към вратата на Ковачик. Първият точен удар за "Лудогорец" дойде едва в 59-ата минута след комбинация между Марселиньо и Шверчок на висока скорост. Бразилецът получи топката около наказателното поле и стреля, но Ковачик без проблеми спаси.

По-чистите положения бяха на сметката на "МОЛ Види" и няколко пъти футболистите в червено-синьо стреляаха към Ренан. В 76-ата минута бразилецът трябваше да прави ефектно спасяване с една ръка след удар на Хусти.

Едва след появата на Клаудиу Кешеру "Лудогорец" започна да действа по-разнообразно в атака, като румънският нападател веднага показа класата си. Той увличаше по двама защитници на унгарците, но ударите му не успяха да намерят целта.

Българският шампион нямаше и късмет, след като в 83-ата минута резервата Жоао Пауло удари греда.

В самия край унгарският отбор можеше да направи победата си още по-убедителна, след като Лоик Него остана сам срещу Ренан, излъга вратаря на "Лудогорец", но не успя да улучи вратата.

"Лудогорец" не напуска окончателно европейските турнири, след като от тази година форматът е различен. Българският тим отпада от Шампионската лига, но продължава в Лига Европа, където влиза в третия преварителен кръг. Там "Лудогорец" ще срещне победителя от двойката "Жрински" (Мостар) и "Валета", а след първата среща резултатът е 1:1.

Дневник