ЦСКА и "Славия" излизат тази вечер във вторите си мачове от втория предварителен кръг в Лига Европа. Червените се отправят с увереност към гостуването на "Адмира" в Австрия след убедителната преднина от три гола.

"Славия" ще има по-трудна задача в търсене на обрат срещу "Хайдук". Преди седмица белите отстъпиха с 0:1 в Сплит, като не успяха да стигнат до гол на чужд терен.

ЦСКА изигра много силен мач срещу "Адмира" и спечели с 3:0 на "Българска армия". Изненадващата атакуваща тактика на Нестор Ел Маестро даде резултат и с бурни минути във втората половина на първото полувреме червените натрупаха преднината си.

Пред ЦСКА остава проблемът с липсата на основни играчи. Капитанът Николай Бодуров и Кристиян Малинов са наказани за по три срещи, като въпреки обжалването на санкцията на бранителя Ел Маестро няма да може да го използва тази вечер. Извън игра е и контузеният Енрике Рафаел. В състава обаче може да се завърне Тиаго Родригес, чието наказание от мача с "Рига" изтече.


Още след срещата в София треньорът предупреди, че футболистите на ЦСКА трябва да подходят с професионализъм към реванша. "Трябва да играем много сериозно, защото не може да си позволим грешката да кажем, че "Адмира" е слаб отбор. Те участват в лига, която е по-добра от нашата. Ако не ми вярвате, проследете ги и вижте как играят отборите там – просто трябва да бъдем професионалисти. Психически е много трудно след този резултат. Ще кажа на момчетата да играят все едно резултатът е 0:0."

Същото заяви и доскорошният капитан Божидар Чорбаджийски. "Свършили сме работата си наполовина. Няма да подценим съперника въпреки убедителната победа в първия мач. Настроението в отбора е приповдигнато след добрите резултати в последните мачове", посочи централният защитник.

Мачът е тази вечер в 20.00 часа и ще се излъчва по "Диема спорт". При краен успех ЦСКА почти сигурно ще играе срещу "Копенхаген" на 9 и 16 август в третия квалификационен кръг.

Час по-рано "Славия" приема "Хайдук" на "Васил Левски".

"В момента противникът е много силен, но е преодолим", каза треньорът на белите Златомир Загорчич. "Мачът няма да е лесен за нас, но обещаваме, че няма да е лесен и за "Хайдук". Ще опитаме да излъжем противника и да спечелим мача, ако имаме късмет".

"Имаме контузени футболисти, но не трябва да се отчайваме. Имаме достатъчно хора в отбора и се надяваме тези, които излязат на терена, да покажат добър мач. Андреа Христов е контузен, а също така и Георги Петков. Трябва да покажем характер и себераздаване на терена. Имаме идея за мача, но ще си я кажем в съблекалнята", заяви Загорчич.

Белите призоваха привържениците си за подкрепа във важния двубой, като припомниха емоциите от победата срещу "Илвес" (2:1), като пуснаха в продажба билети по 10 лева.

"Спомни си какво беше настроението по трибуните на реванша с "Илвес". На 19 юли славистката агитка изживя една от незабравимите си вечери. Момчетата в бяло на терена също бяха на висота и записаха нова европейска победа - 2:1 над коравите финландци. Сега отново е време отбор и фенове да бъдат едно, както през цялата тази вълшебна откъм емоции славистка 2018 година. Денят е четвъртък, датата - 2 август, мястото е познато - Националният стадион. Часът е 19, а този път съперникът наистина е класен – "Хайдук". Бъди и ти там", обърнаха се от клуба към запалянковците си.

В сайта си белите определиха резултата от първия мач за благоприятен. "Благоприятният резултат в Сплит съхрани надеждите на славистисте за елиминирането на "Хайдук". Историческите анали също са в полза на белите от София. Те показват, че досега след 0:1 във визита отборът на "Славия" никога не е губил на реванша в София", пишат от клуба.

Ако "Славия" успее да прескочи "Хайдук", в следващия кръг ще играе с победителя между словенския "Рудар" и румънския ФКСБ ("Стяуа").

Дневник