Мениджърът на "Лудогорец" Пауло Аутуори нямаше конкретно обяснение след отпадането на отбора си от Шампионската лига. Българският шампион загуби с 0:1 от "МОЛ Види" и напусна турнира, като ще продължи в Лига Европа.

"В края на първото полувреме отборът загуби концентрация и натрупа жълти картони. Не успяхме да се концентираме и затова загубихме мача. Получихме гол, когато бяхме с човек по-малко, а Георги Терзиев беше извън терена заради удара в главата", каза бразилецът.

Според него картоните на Върджил Мисиджан са оказали ключово влияние, но мениджърът на "Лудогорец" не е съгласен с показването им. Холандският нападател беше изгонен в 40-ата минута, след като 11 минути по-рано получи картон заради преместване напред в стената, а след това за симулация.

"Първият картон, който Върджил получи, беше без причина. Те можеха да правят груби нарушения, а Върджил беше изгонен заради интерпретация. Трябваше да ги накараме те да загубят баланс, а не ние да загубим", добави Аутуори.

Бразилският мениджър обясни, че "Лудогорец" ще си направи нужните заключения и ще научи важни уроци след срещите.

"Урокът, който ни даде този мач, е да не губим концентрация. След победите и след загубите ни остава животът. Трябва да сме умни и да не повтаряме грешките, заради които не успяхме да се класираме. Животът продължава", завърши Аутуори.

В двубоя с "МОЛ Види" "Лудогорец" отправи само един точен удар, като в големи периоди от мача изобщо нямаше идея как да се справи с унгарците.

"Рано е за обстоен анализ защо загубихме. Вината определено е на тези, които бяхме на терена – не изиграхме добър мач, а в две срещи не отбелязахме дори гол на този определено непретенциозен отбор. Важно е да се изправим след този удар. Когато побеждаваш, всеки те тупа по гърба, сега в "Лудогорец" е време за мъже", каза капитанът Светослав Дяков.

Според халфа не е имало подценяване от страна на "Лудогорец", но отборът не е бил на висота.

"За много неща може да се хванем, но определено нашата игра не беше това, което трябваше да бъде. За "Лудогорец" всяка загуба е неприятна. Сега голямата цел е влизане в групите на Лига Европа".

Дневник