Ювентус" излезе победител срещу звездния отбор на мейджър лигата на САЩ. "Бианконерите" се наложиха с 5:3 след дузпи, след като в редовното време двубоят завърши 1:1.

Андреа Фавили даде преднина на италианския шампион, но малко след това звездата на "Атланта юнайтед" Джоузеф Мартинес изравни.

Двубоят в Атланта постави рекорд като най-посетения мач на звездите в американския футбол със 72 317 души.

Треньорът на "Ювентус" Масимилиано Алегри пусна част от основните си футболисти. "Бианконерите" обаче бяга без новопривлечената си звезда Кристиано Роналдо.

Извън състава на играчите от мейджър лигата беше Златан Ибрахимович. Шведският нападател беше избран от феновете да участва, но от "Лос Анджелис галакси" решиха да го запазят за мачовете от първенството.

В 21-ата минута Перейра центрира от ляво и Фавили с глава вкара. Пет по-късно звездите на мейджър лигата направиха атака с много подавания, защитата на "Ювентус" и вратарят Войчех Шчесни не се справиха на ниво и след разбъркване Мартинес изравни.

До края мачът беше равностоен, но повече голове не паднаха.

При дузпите футболистите на "Ювентус" бяха безгрешни, докато пропуск на Брадли Райт-Филипс се оказа решаващ за успеха на италианците.

Дневник