Френският тенисист Беноа Пер получи сурова глоба на турнира във Вашингтон. Намиращият се на 55-ото място в световната ранглиста състезател беше санкциониран с 16 500 долара, след като счупи три ракети в края на мача си с Маркос Багдатис.

Пер отстъпи с 3:6, 6:3, 2:6 от кипъреца, като в края на двубоя нервните изблици на французина взеха връх. Той загуби контрол, когато беше пробит в седмия гейм на решителния сет, и изостана с 2:5.

Пер счупи ракетата си, като прояви невъздържано поведение и при отправянето си към стола за почивка. Там Багдатис се опита да го успокои, но последва нов нервен изблик на французина и счупването на втора ракета.

29-годишният Пер предаде доброволно последния гейм, като не се опита да върне сервисите на Багдатис. Френският тенисист счупи трета ракета преди ръкостискането със съперника си и иронично изпрати въздушни целувки към публиката, която го освиркваше след края на мача.

Глобата на Пер от 16 500 долара е над двойно повече от сумата, която французинът спечели от участието си в турнира. Той заработи около 7 хиляди долара за отпадането си в първия кръг.

Пер е известен с буйния си нрав и честите си прояви на неспортсменско поведение. През май тенисистът се изплю демонстративно на корта в мача си срещу Денис Шаповалов в Мадрид, след като не получи право да оспорва отсъждане на съдията.

dnevnik.bg