„Славия" отпадна от евротурнирите след ново поражение срещу "Хайдук". Българският отбор загуби с 2:3 в София в реванша от втория предварителен кръг в Лига Европа.

Преди седмица воденият от Златомир Загорчич състав отстъпи с 0:1 в Сплит.

"Славия" два пъти изравняваше, като в 82-ата минута при 2:2 Милчо Ангелов изпусна отлична възможност да даде преднина на отбора си.

В отсъствието на Георги Петков на вратата на белите действаше Антониос Стергиакис.

Мачът започна лошо за хърватите, като още в четвъртата минута те трябваше да направят принудителна смяна и на мястото на Дино Бесирович се появи Станко Юрич. Тъкмо Юрич даде преднина на "Хайдук" в 24-ата минута, когато вкара с глава.

Дълго време това беше и единствената възможност за гостите. Играчите на "Славия" се стараеха да атакуват, но действаха припряно. Още до 33-ата минута в българския отбор имаше трима души с жълти картони.

Малко преди почивката хърватите имаха възможност да удвоят след грешка в защитата на съперника си, но Георги Йомов се намеси и вратарят улови. В последните секунди на първата част "Славия" получи дузпа за нарушение на Мийо Цакташ срещу Янис Карабельов и Галин Иванов изравни.

"Хайдук" стигна до втория си гол в 54-ата минута чрез Цакташ, който вкара от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Владислав Узунов.

"Славия" положи усилия и съумя да изравни в 70-ата. Тогава Георги Йомов се разписа, след като вратарят на "Хайдук" отби удар на Славчо Шоколаров. В 82-ата след подаване на Карабельов от дясно Ангелов стреля отблизо във вратаря.

Малко преди края Цакташ донесе победата на своя отбор, като вкара с глава след центриране от фаул.

dnevnik.bg