Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро оцени високо играта на отбора си срещу "Адмира". Въпреки това той показа и критичност, като заяви, че футболистите му са допуснали отпускане в отделни моменти.

ЦСКА спечели втора победа срещу австрийците, този път с 3:1 като гост, и с общ резултат 6:1 стигна до третия предварителен кръг в Лига Европа. Там съперник ще е "Компенхаген".

Ел Маестро посвети победата на привържениците, подкрепили масово червените в Австрия.

"Знаехме, че един гол ще ни е достатъчен, за да приключим всичко. В крайна сметка след десет минути всичко беше ясно, фантастично представяне. Дойдохме да си свършим работата и го направихме. Щастлив съм да видя толкова много фенове на ЦСКА тук, тази победа е за тях", каза Ел Маестро пред "Диема".

По думите му футболистите са започнали мача леко несъсредоточени. "Искам да играем малко по-сериозно и да сме по-концентрирани. Успяхме да го направим през второто полувреме."

"Всеки мач зависи от съперника, в крайна сметка се защитихме добре, отбелязахме три гола. Бяхме по-добрият отбор в този европейски двубой. Близко до перфектното представяне, заслужено продължаваме напред", продължи треньорът на ЦСКА.

Той обясни, че философията му е, че отборът трябва да играе за своя нападател и спрямо характеристиките му. И изрази задоволство от представянето на бразилеца Мауридес, който вече има четири гола в четири мача.

"Малко знам за "Копенхаген", но за нас най-важният мач е този, който предстои (срещу "Дунав"). Не е клише, вярвам в това. Аз трябва да мотивирам играчите, но и те сами трябва да са мотивирани", добави Ел Маестро.

dnevnik.bg