Българският плувец Антъни Иванов се надява да стигне до медал от европейското първенство в Глазгоу. Той заяви, че ще прави стъпка по стъпка.

Бронзовият медалист от световното първенство за юноши е един от деветимата българи, които ще се състезават на европейското. Иванов ще плува в най-силната си дисциплина - 200 м бътерфлай, както и на 50 м и 100 м бътерфлай.

"Целта ми е да вляза на полуфинал, след това на финал и след това евентуално да се боря за медал. Преди две години в Лондон станах девети. Всяко място под деветото ще е крачка напред", каза Иванов, цитиран от bgswim.com.

"Заявените състезатели на 200 м бътерфлай са с много силни резултати и ще направят много плътна дисциплината. За мен фаворит е унгарецът Крищоф Милак (световен шампион за юноши в Индианаполис с рекорд)", заяви българинът.

Според него изненади могат да поднесат британецът Джеймс Гай, сърбинът Велимир Степанович и германецът Рамон Кленц, наскоро плувал под 1:56 мин. "Ще е интересно и кой измежду унгарските звезди Тамаш Кендереши и ветеранът Ласло Чех ще продължи към полуфиналите".

Миналата година Иванов спечели бронзов медал на световното първенство за юноши в Индианаполис, а при мъжете се класира за финала 200 метра бътерфлай.

dnevnik.bg