Носителят на три титли от Големия шлем в тениса Анди Мъри показа, че постепенно започва да навлиза във форма. Двукратният олимпийски шампион, който беше извън корта за година заради контузия в хълбока, се класира за четвъртфиналите на турнира във Вашингтон след емоционален обрат срещу Мариус Копил от Румъния.

Мъри спечели трудно с 6:7 (5), 6:3, 7:6 (4) за 3.04 часа игра, а мачът приключи през нощта след 3.00 местно време. След края на двубоя 31-годишният шотландец не можа да сдържи емоциите си и се разплака на стола за почивка.

За пръв път през сезона бившият водач в световната ранглиста записа трета поредна победа в турнир на АТП. В предишните си два мача Мъри се справи трудно в три сета с американеца Макензи Макдоналд и британския си сънародник Кайл Едмънд.

За последно Мъри участва на четвъртфинал в турнир от световния тур в надпреварата в Барселона в края на април 2017 г. Тази нощ в спор за място на полуфиналите във Вашингтон той ще се изправи срещу Алекс де Минор от Австралия.

Мъри имаше възходи и падения в двубоя, като спаси пет от шестте точки за пробив на съперника. Копил разчиташе много на сервиса си и реализира цели 20 аса срещу само два за изпадналия до 832-ро място в ранглистата.

В първия сет двамата не успяха да се пробият и се стигна до тайбрек. В него Мъри поведе с пет точки, но до края не спечели нито едно разиграване и Копил измъкна сета в своя полза.

Втората част започна с ранен пробив за шотландеца. Той съумя да изравни сетовете, след като за втори път спечели подаването на съперника.

В средата на третия сет двамата си размениха по два последователни пробива и отново се стигна до тайбрек. В него Мъри беше по-концентриран и измъкна победата след 7:4 точки.

dnevnik.bg