Президентът на "Реал" (Мадрид) Флорентино Перес реагира на постоянните спекулации, които свързват халфа на тима Лука Модрич с трансфер извън "Сантяго Бернабеу". Според испанския бизнесмен всеки, който иска хърватина, може да го вземе срещу 750 милиона евро. Толкова е клаузата за откупуване на играча.

"Модрич няма да ни напусне. Поне не и докато някой не плати 750 милиона евро за него, защото такава е неговата клауза", каза Перес.

В последно време Модрич е свързван с трансфер в "Интер". Според Перес обаче "нерадзурите" не могат да си позволят да вземат играча. Публикации в италианските медии твърдят, че съпругата на Модрич Ваня Боснич иска семейството им да се премести от Испания.

Модрич има договор с "Реал" до 2020 г., а заплатата му на "Сантяго Бернабеу" е 9 милиона евро на сезон. Възможно е обаче европейските шампиони да му предложат нов договор с по-високо възнаграждение заради силната му форма. Модрич поддържа много високо ниво в продължение на години, а на световното първенство в Русия беше избран за №1 в турнира.

"Гадзета дело спорт" твърди, че Модрич ще има среща с Флорентино Перес, на която ще се опита да убеди президента на "Реал" да го пусне да премине в "Интер". Изданието обяснява мотивите на хърватина с желанието да печели повече пари.

Наскоро трансферът на Кристиано Роналдо от "Реал" в "Ювентус" беше обяснен с по-ниските данъци, които се плащат в Италия, в сравнение с Испания. Подобно твърдение изказа и президентът на Ла лига Хавиер Тебас.

Дневник