Испанският шампион "Барселона" привлече четвърти нов футболист, след като подписа договор с халфа на "Байерн" (Мюнхен) Артуро Видал. Чилиецът постигна договорка с каталунците и ще бъде част от отбора в следващите три сезона.

Двата клуба не разкриват параметри по сделката за 31-годишния Видал, но според медиите в Германия и Испания става въпрос за сума от 18 милиона евро.

Видал беше част от "Байерн" от 2015 г., като за този период спечели три пъти титлата в Бундеслигата и веднъж Купата на Германия. Халфът изигра 124 мача, в които вкара 22 гола и даде 18 асистенции.

Трансферът ще бъде официално финализиран, след като Видал пристигне в Барселона и премине медицински тестове. От клуба добавиха, че ще обявяват след това кога ще бъде представен чилийският футболист.

"Искаме да благодарим на Артуро за неговата отдаденост към "Байерн" и приноса, който той имаше за успехите на клуба. Желаем му големи успехи и в Испания", написаха шампионите на Германия.

Изпълнителният директор на баварците Карл-Хайнц Румениге описа Видал като играч с характер. "На него винаги може да се разчита, а във важните мачове беше този, който поемаше отговорност".

В кариерата си Видал игра още за "Коло Коло" в родината си, "Байер" (Леверкузен), както и "Ювентус".

"Барселона" вече привлече трима нови дотук. Каталунците купиха халфа Артур от "Гремио" за 31 милиона евро, централният защитник Клеман Ленгле от "Севиля" срещу 36 милиона, както и Малкъм от "Бордо" за 41 милиона евро.

От "Камп ноу" пък си тръгнаха Люка Дин ("Евертън" срещу 20.2 милиона евро) и Жерар Деулофеу ("Уотфорд" за 13 милиона). Бразилецът Паулиньо е даден под наем на "Гуанджоу евъргранде".

Дневник